BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor a kubai rendszerváltozásért

Csütörtökön és pénteken tartja első ülését az a kerekasztal, amelyet Orbán Viktor Fidesz-elnök kezdeményezett a kubai rendszerváltozás segítéséért - idézi a Klubrádió a távirati irodát.

 Az Advisors on Cuban Transition (A kubai rendszerváltozás tanácsadói) nevű kezdeményezés célja, hogy a kelet-európai átmenet tapasztalataival segítse a kubai rendszerváltozást - közölte a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter szerint a kezdeményezés fórumot teremt arra, hogy a kubai ellenzék és emigrációban élő képviselői fel tudjanak készülni az átalakulásra.

 A kerekasztal részletesen megvitatja a demokratikus átalakulással összefüggő társadalmi, politikai, alkotmányos és gazdasági feladatokat. A kezdeményezők szándékában áll a konzultatív testület kibővítése a demokratikus átmenetben kulcsszerepet játszott országok egy-egy képviselőjével - közölte Szijjártó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.