BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csányi áll a Tisztelet Társasága mögött? Az MDF megrángatta "az oroszlán bajszát"

A Hírszerző értesülése szerint nemcsak Leisztinger Tamás, de Csányi Sándor OTP-vezér is "szponzora" az ominózus Tisztelet Társaságának (TT), amely most felszólította Vas János képviselőt, hagyja ott az MDF-frakciót.

A portál információi szerint a támogatói csoport azt szeretné elérni, hogy Vas János üljön át a függetlenekhez. Egy MDF-es forrás szerint sokan Csányi művének tartják a két szervezet közötti szakítást.

Eszerint az OTP elnök-vezérigazgatóját súlyos csapásként érte, hogy Dávid Ibolya a nyilvánosság előtt bemutatta annak a hangfelvételnek a leiratát, amelyen Tóth János, az UD Zrt. résztulajdonosa Csányi Sándort tájékoztatja az MDF-en belüli ismert eseményekről.

A pártban és a frakcióban is többen - az egykori Dávid- és Almássy-támogatók közül is - úgy tudják: ami most zajlik, az gyakorlatilag Csányi bosszúja. Dávid Ibolya egyik közeli munkatársa azonban lapunknak azt mondta, ők semmi ilyesmiről nem hallottak.

A lehallgatási botrány kirobbanása után, az MDF tisztújításának napján a Hírszerző megtudta, hogy az MDF kvázi megbocsátott Csányinak. Egy MDF-es informátor szerint azonban Csányi, mint a TT egyik jelentős támogatója, a visszavágás mellett döntött, állítólag ennek köszönhető a társaság szövetségi politikájában bekövetkezett meglepő fordulat.

Ugyanezt a verziót támasztotta alá a párt egyik elnökségi tagja, aki csak úgy kommentálta a történteket, "ne csodálkozzunk a következményeken, ha megrángatjuk az oroszlán bajszát".

A hivatalos verzió jelenleg az, hogy Vas János egy hét gondolkodási időt kért, hogy eldöntse, kilép-e a frakcióból, a Népszabadságnak adott rövid nyilatkozatának hangütése azonban inkább arra enged következtetni, hogy nem áldozza fel frakciótagságát a "független" státusért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.