BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány még azt sem tudta miről van szó, de menteni akart - Lengyel a PR-akciókról

Gyurcsány Ferenc még azelőtt akarta az országot megmenteni, hogy tudta volna, miről van szó - írja Lengyel László a hvg.hu-ban. A politológus szerint teljesen felesleges volt a nemzeti szintű kerekasztal összehívása.

Lengyel szerint magyar politikusok legtöbbször PR-akcióval oldanák meg a válságokat. A miniszterelnök első reakciója, hogy nem veszi észre a nemzetközi viharokat.

A megfigyeléshez, az észleléshez kapcsolatok, információk, szakértői figyelmeztetések szükségesek. Gyurcsány Ferenc már elég régen magába zárkózott ahhoz, hogy mindezeket nélkülözze. Lengyel László úgy véli: más, normális országban, a miniszterelnök pénzügyminisztere társaságában tájékozódik a négy-öt legtekintélyesebb szakembertől, hogy hogyan látják a helyzetet.

Létrehoz belőlük egy tanácsot – miként 2006 nyarán a Konvergencia Tanácsot -, és minden magyar adatot eléjük tárva, felteszi a stratégiai kérdéseket. A szakértők egyenként megválaszolják, s az apparátussal közösen kidolgozzák a technikai részleteket. Az eredményeket megismerve, a miniszterelnök összehívja a parlamenti pártok vezetőit, és eléjük terjeszti, hogy mire jutott a kormány a szakértői csomag alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.