BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: "Nem utcát kell kövezni, hanem vállalkozást élénkíteni"

Nem tervez további megszorításokat a kormány, így nem akarják megadóztatni a minimálbért, nem akarják kivetni a minimális egészségügyi hozzájárulást a nyugdíjasokra és nem tervezik bevezetni az ingatlanadót - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Klubrádiónak.

A miniszterelnök egyelőre nem lát lehetőséget a reálbéremelkedésre a közszférában, de van némi mozgástere a kormánynak, és addig fogják csavarni a költségvetést, amíg nem találnak pénzt, hogy valakiknek tudjon növekedni a bére.

Hangsúlyozta: nem a közszféra, sokkal inkább a piaci dolgozók miatt van ok az aggodalomra. Szerinte ott pártízezer ember elveszítheti a munkáját.

Kifejtette: lehet stabilizációs csomagot készíteni, de nem hitelből, nem az IMF-hitelkeretből. Szerinte az uniós forrásokat kell előrébb hozni 2013-ről és nem utcát kell kövezni, hanem vállalkozást élénkíteni. Erre a kormánynak van egy 1000 milliárdos javaslata.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.