BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Török Gábor: fejbe kólintás a magyar politikának

Török Gábor azt mondta: nem lehet véletlen, hogy a három forrásból származó, mintegy 25 milliárd dolláros hitelt ez a kormány tudja felhasználni, a törlesztés viszont a következő kabinetre hárul - írja az Inforádió.

A Vision Consulting igazgatója szerint a pénzügyi válság fejbe kólintotta a magyar politikát, hiszen nemcsak a gazdaság, hanem a politika is összeomolhatott volna.

Az összesen mintegy 25 milliárd dolláros hitelcsomagot Magyarország 2010. március végéig hívhatja le; az esetleges törlesztő részleteket pedig az azt követő 3-5 évben kell fizetni.

Török Gábor kiemelte: a hitel a pénzügyi szektort kihúzta a slamasztikából, de a politika számára is lélegzetvételt biztosít. Szerinte, ha nem így reagál a politika, akkor az még súlyosabb válságot is beindíthatott volna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.