BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány aláírta: kevesebb jutalmat kapnak a minisztériumokban

Gyurcsány Ferenc hétfőn délután aláírta azt a kormányrendelet-módosítást, amelynek értelmében jelentősen csökken a minisztériumok és a kormányhivatalok központi szerveinek év végi jutalmazása.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta: a módosítás értelmében a teljesítményértékelési rendszerben a két legjobb minősítést összevonják, és így a jelenlegi öt helyett négy kategória lesz a rendszerben. A változtatás szerint a két legrosszabb kategóriában teljesítők nem kaphatnak jutalmat, a "jó" minősítést elérők az éves illetményük 4 százalékát, az összevont legjobb kategóriában pedig az éves illetmény 4-12 százalékát adhatják jutalomként - számol be a Hírszerző a Független Hírügynökség alapján.

Budai Bernadett hangsúlyozta: a maximális 12 százalék másfél havi juttatásnak felel meg, míg az eredeti rendelet szerint akár az éves illetmény 48 százalékát - körülbelül 6 havi fizetést - is kioszthattak volna a jól teljesítő köztisztviselőknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.