BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szétrombolták a falat a Nyugati aluljáróban - Képekkel!

Aluljáró-performasszal indították útjára az egyetemi szakkollégisták "De a miénk! - Magyarország 2030" mozgalmukat.

A közel háromszáz szakkollégista az ország kilenc egyetemi szakkollégiumából arra szövetkezett, hogy az elkövetkező fél évben előadások és vitaestek szervezésével próbáljon meg konstruktív vitát generálni a cigányság helyzetéről, a munka- és foglalkoztatáspolitikáról, az állam szerepéről, a köz- és felsőoktatásról, illetve Magyarország kül- és nemzetpolitikájáról.

A szakkollégiumok aktivistái ennek bevezetéseként kedden délután szétromboltak egy kartondobozokból épített falat a Nyugati téri aluljáróban. A falra felírták Magyarország problémáit és álproblémáit, majd közösen ledöntötték azt. A performansz célja a "De a miénk! - Magyarország 2030" előadás- és vitasorozat elindításának bejelentése volt, mely a magyar közállapotokkal, a legégetőbb kérdésekkel szeretne foglalkozni úgy, hogy kikerüli az ismert álvitákat és álproblémákat.

Az esemény egyik fő szervezője Barta Márton a Rajk László Szakkolégium tagja a VGO-nak elmondta, nem érezik feladatuknak, hogy kész javaslatokat dolgozzanak ki a politika számára, de elképzelhetetlennek tartják, hogy csendben várakozzanak.

„Tenni akarunk azért, hogy húsz év múlva, amikor mi kerülünk döntési, cselekvési helyzetbe, ne egy kényszerpályákon mozgó országban éljünk. Nekünk, fiatal egyetemistáknak az a célunk, hogy vitát generáljunk, véleményt mondjunk, és arról beszélgessünk másokkal, amit fontosnak tarunk, ami minket is érdekel” – mondta Barta.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.