BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bármikor lehet sztrájk: 10 napon belül leállhatnak a vonatok

Holnap még nem, de az azt követő tíz napban bármikor újra indulhat a vasutas sztrájk. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) elnökségi döntéséről Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke tájékoztatta a VGO-t.

A február elseje óta tartó, legutóbb júliusban felfüggesztett gördülősztrájk folytatásának lehetősége volt az egyik fő napirendi pontja a VDSzSz csütörtöki elnökségi ülésének. Bárány Balázs elmondta, az elnökség úgy határozott, december 15-ig bezárólag bármikor folytatódhat a határozatlan idejű sztrájk, ha nem lesz megállapodás a MÁV-val folytatott tárgyalásokon. Hozzátette, a felek pénteken ülnek ismét asztalhoz.

A VDSzSz fő követelése, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, ami a 102,5 milliárd forintból 8 milliárd forintot tenne ki. Követelik emellett a kiszervezett MÁV-leányvállalatoknál a 10 százalék kiszervezési pótlékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.