BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merényletet terveztek a mostani EU-csúcs ellen?

A belga rendőrség által az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat "élő legendájának" tartott Malika el-Arúd is azon tizennégy személy között van, akiket terrortervek gyanúja miatt őrizetbe vettek Belgiumban - értesült a CNN.

Az amerikai hírtelevízió honlapján közölt, belga rendőrségi forrásra hivatkozó beszámoló szerint a nő annak a férfinak az özvegye, aki 2001-ben egy társával együtt öngyilkos merényletben végzett Ahmed Sah Maszúddal, az afgánok nemzeti hősként tisztelt tálibellenes katonai parancsnokával - számol be a hvg.hu az MTI alapján.

A belga rendőrség 14 személyt vett őrizetbe, és a hatóságok szerint valószínű, hogy legalább egyikük merényletet tervezett az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök-pénteki találkozója alatt. Johan Delmulle főügyész csütörtökön közölte, hogy egyikükről szinte bizonyosan tudni lehet, hogy öngyilkos merényletre készült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.