BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: reform kell, de Gyurcsány nélkül - Szétszakadt az ország Kóka szerint

Hamarosan vége az évnek, s a Gyurcsány-kormánynak is – közölte Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfői napirend előtti parlamenti felszólalásában.

Úgy véli, a gazdasági növekedés folyamatosan csökken, s lassan kiírjuk magunkat Európa gazdasági statisztikáiból. Válságban élünk: csökken a foglalkoztatottak száma, s nő a munkanélküliség. Az államadósság is folyamatosan emelkedik, a kis- és középvállalkozások pedig az életükért küszködnek. Ebben a helyzetben reformokra lenne szükség, de Gyurcsány nélkül.

2008-ban szétszakadt az ország, s a reformok elmaradásának komoly következményei lesznek – közölte Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője  napirend előtti parlamenti felszólalásában. Nem lehet tudni, hogy a holnap jobb lesz-e, mint a ma. Szerinte ez a magyar demokrácia legrosszabb éve volt: távolodtunk a reformoktól, a piacgazdaságtól, s Európától. Úgy véli, rosszabbul állunk, mint egy éve.

Rendkívüli esztendő áll mögöttünk: a kisebbségi kormánnyal, illetve a pénzügyi és gazdasági válsággal – közölte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője. Úgy véli, a kisebbségi kormány árt az országnak, mivel nem folytatódnak a reformok és a kormány a túléléséért harcol. Azt sem lehet tudni, a kabinet hatékony választ adott-e a válságra, szerinte valószínű nem. Örömét fejezte ki, hogy az utóbbi időben az MDF több javaslatát is elfogadta az Országgyűlés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.