BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszországot aggasztja az amerikai támaszpontok terjeszkedése

Egy magas rangú orosz tábornok aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok katonai támaszpontok létesítését tervezi Közép-Ázsiában több volt szovjet tagköztársaságban.

Myikolaj Makarov tábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke szerint az Egyesült Államok már létesített bázisokat Romániában és Bulgáriában, és "a rendelkezésünkre álló információk szerint azt tervezi, hogy ilyen támaszpontokat létesít Kazahsztánban és Üzbegisztánban is."

Az afganisztáni háború óta az Egyesült Államok légi támaszpontot működtet Kirgizisztánban. Oroszországi megfigyelők szerint Washingtonnak további bázisokra lesz szüksége az Afganisztánnal szomszédos országokban, mert az új amerikai elnök, Barack Obama 20.000 fővel növelni akarja az Egyesült Államok afganisztáni katonai jelenlétét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.