BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pokorni: Gyurcsány zörgős celofánba csomagolta a botránykupacot

A Fidesz alelnöke szerint a világválság rántotta vissza a bukás pereméről Gyurcsány Ferencet, aki ezáltal ki tudott szabadulni alkalmatlansága hálójából és külső tényezőkre tudta tolni a felelősséget.

Gyurcsány Ferenc azt mondja, hogy nem ő vagy Veres János a felelősök a világválságért és ezt a Fidesz sem tagadhatja. A miniszterelnök "ebbe a zörgős celofánba csomagolta az eddigi botránykupacot" - mondta a Fidesz alelnöke a Figyelőnek. Pokorni Zoltán úgy nyilatkozott: marketingpolitizálás szempontjából a válság jól jött Gyurcsány Ferencnek, aki így ki tudott szabadulni a tehetetlensége hálójából és rá tudta tolni a felelősséget másokra.

Pokorni leszögezte: a feladatuk, hogy konstruktív javaslatokat tegyenek és ők nem is álltak meg a diagnózisnál, hanem gyógymódokat is javasoltak. Pokorni kifejtette, hogy a nyugdíjasok megsarcolása és a pénzügyi stabilitás között nincs összefüggés. "És nem a költségvetés állapota miatt jutunk drágán hitelhez, hanem azért, mert a kabinet, a miniszterelnökkel az élen, eljátszotta a becsületét."

A Fidesz alelnöke úgy véli, hogy a tömegmédia igényeinek megfelelően leegyszerűsített üzenetek nem kedveznek az önálló karaktereknek, "ugyanazt az üzenetet ötszázszor is el kell mondani, ami nem egy intellektuális kaland." Az első számú vezető tekintetében érvényesül a sztárkultusz, a pártoknak önmagukban kevés identitásképző erejük van.

Az ellenségkép tekintetében Pokorni szerint jobb a sztár típus, vagyis az, ha a párttaggyűlésen "Klára asszony almás pitéjéről áradoznak, vagy a pártelnök méregdrága órájáról olvasnak a bulvárlapokban, mintha a másik párt vezetője elleni gyűlölet fogja össze őket."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.