BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A költségvetés nem a világgazdasági válság miatt omlott össze" - véli a Fidesz

A Fidesz szerint már két hét után látható, hogy megbukott az idei évre szóló költségvetés - írja az InfoRádió az MTI alapján.

"Két hét sem telt el az esztendőből, és gyakorlatilag megszűnt a költségvetés, összeomlott. A gazdasági válság kellős közepén az ország itt áll gazdasági iránytű nélkül" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A politikus szerint a visszaesés a háromszorosa annak, amit terveztek, a reálbérek jóval nagyobb ütemben csökkennek. A költségvetés összeomlásához nem a világgazdasági folyamatok hatásai vezettek - hangsúlyozta.

A Fidesz szóvivője közölte: az IMF vezetőjének látogatása napján derült ki, hogy a kormány újabb brutális megszorításokat tervez. Úgy vélte, amikor Gyurcsány Ferenc változásról, átalakításról, a helyzet megváltozásáról beszél, akkor azt általában brutális megszorító intézkedések szokták követni.

"Nem új költségvetésre, hanem új kormányra és új gazdaságpolitikára lenne szükség. Ez a kormány ezzel a gazdaságpolitikával nem tudja az országot kivezetni a mostani válságból" - hangoztatta Szijjártó

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.