BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális büdzsé: 45 millióra rúg Obama káprázatos beiktatása

Minden idők legnagyobb beiktatási ünnepségére készül Amerika. 3 millió embert várnak Washingtonba keddre, de már szombaton elkezdődnek az ünnepségek. Minden tele lesz emelkedettséggel és szimbólummal, Obama csak negyedórát beszél majd.

Egész Amerika keddre készül, az USA 44. elnökének beiktatási ünnepségére. Barack Obama már szombaton elkezdi a nagy bevonulását a Fehér Házba. Annyi nézőt várnak, hogy meg kellett emelni az egész rendezvény költségvetését, most már 45 millió dolláros a büdzsé - írja az Index.

Várhatóan 3 millió ember megy el a keddi fő eseményre, az elnök parádés vonulására. Már vasárnap is 1 millióan akarják végigfagyoskodni az elnök tiszteletére tartandó koncerteket.

A beiktatás kedden lesz. Erre legalább 3 millió embert várnak. Rájuk és az új elnökre 40 ezer biztonsági ember, katonák, rendőrök és a nemzeti gárda tagjai vigyáznak majd.

A vasárnapi program Obama imájával kezdődik a St. John''s templomban, az esemény nem nyilvános. A templom után Obama együtt kávézik George W. Bush távozó elnökkel. Ezután közösen kivonulnak a Capitolium elé, ahol 240 ezer ember előtt (a jegyeket már kiosztották) megkezdődik az eskütétel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.