BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos bombázás - Veszélyben az izraeli-palesztin béke

Palesztin militánsok ma bombát dobtak egy izraeli katonai konvojra a Gázai övezet határának közelében. Izraeli csapatok válaszul átlépték a határt. A Hamász szerint egy katonájuk meghalt a mai légitámadás során.

A mai bombatámadás semmissé teheti a törékeny békét, amely az izraeli csapatok január 20-i kivonulásával vette kezdetét. Az akció időzítése különösen kritikus, mivel hamarosan a helyszínre érkezik Barack Obama új közel-keleti küldötte, George Mitchell – írja az AP.

A palesztin támadás után Ehud Barak védelmi miniszter összehívta a vezérkart. A sajtóval annyit közölt: reagálnak, de egyelőre nincs értelme részletekbe bocsátkozni.

Pár órával később légitámadást indítottak a Gázai övezet ellen, amely során a Hamász tájékoztatása szerint egy militáns életét vesztette. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a válaszcsapás során egy ember megsérült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.