BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ki rúgja ki a politikusokat?"

A 40 éves Világgazdaság konferenciáján a cégek felsővezetői a közélet megújításának szükségességéről, és a politikai elitről beszélgettek.

"A cégvezetőt kirúgják, ha hibázik, de mi a helyzet a politikusokkal?" - tette fel a kérdést Balogh Levente. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonosa a Világgazdaság 40 éves konferenciáján a magyar politikai elit felelősségéről beszélt. Szerinte az országot a legtehetségesebbeknek kellene vezetniük, ahogyan más nyugati országokban.

Kákosi Csaba a Reservoir Strategies Kft. ügyvezetője, korábbi gazdasági miniszter a konferencián kifejtette: fejlettebb országokban létezik kontrollja a politikai elitnek, nálunk ilyen nincs igazán.

Molontay Tamás szerint bár a médiában zömmel csak rossz hírek vannak, szó sincs katasztrófahelyzetről. A Calyon Bank vezérigazgatója úgy véli: újra Széchenyi-féle sztárokra lenne szükség, akik ha vannak is, nem nagyon beszélünk róluk.

Váradi Péter az Axa Egészségpénztár igazgatótanácásnak elnöke szerint megérdemeljük a politikusainkat, elvégre mi választjuk őket. Váradi hisz a közös célokban és a változtatni akaró emberekben.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.