BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lakásgarancia alapot indít az állam

A miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján közölte: két héten belül bejelentenek egy a bajba jutott lakáshiteleseket segítő programot.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a lakásgarancia alap koncepciójának lényege, hogy az állam átmenetileg átvállalja a bajba jutott adóstól a törlesztést. A jelek szerint ezzel meg is vásárolja a követelést az adott kereskedelmi banktól, a részletek azonban egyelőre nem ismertek.

A miniszterelnök elmondta: tudományos szakértőkkel vitatták meg Magyarország pályáját a jelenlegi világgazdasági környezetben. Mint mondta, nagyjából 30 ezer milliárd dollár tűnhet el a gazdaságból a válság következtében, ami a világ éves összjövedelmének fele, az Egyesült Államok éves jövedelmének kétszerese.

Leszögezte: várhatóan az egész idei év nehéz lesz, 2009 második felében sem fordul meg a recessziós trend. A miniszterelnök szerint az unió által előrejelzett, 1,6 százalékos magyarországi visszaesésnél is rosszabb adattal érdemes számolni. Gyurcsány Ferenc fontos célként említette a forint árfolyamának stabilan tartását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.