BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Mindannyiunknak sokba van az MSZP" - Egységesek a szocialisták

Szinte sosem látott egységbe forrasztotta a világgazdasági válság az MSZP vezetését.

"Az elnökség tökéletesen egységes abban, hogy a jelenlegi helyzetben nincsenek tabuk. Sőt, azt mondtuk, hogy vizsgáljunk meg minden olyan javaslatot is, amelyet korábban nem mertünk felvállalni, vagy elbuktak" - fogalmazott a Hírszerzőnek a párt legfelső vezetésének egyik tagja.

"Mindannyiunknak sokba van az MSZP, de most egyikünk sem a párt pozícióival foglalkozott. Amikor szóba került az Európai Parlamenti választás, valaki azt mondta: a Fidesz készül a kampányra, mert nincs más dolga.

Gyurcsány Ferenc szerint a szocialista frakció "értéssel fogadta és elfogadta" a kormánynak a nemzetközi gazdasági válság miatt javasolt munka- és menetrendjét. Arra a kérdésre, hogy milyen megszorítások várhatók, a miniszterelnök úgy válaszolt, igyekezni fognak, hogy amit tenniük kell, annak a lehető legkevesebb és elviselhető hatása legyen. 

Arra a felvetésre, miként érinti a nyugdíjasokat az infláció csökkenése, azt mondta, mivel a nyugdíjemelés mértékéről már januárban döntött a kormány, ezek többet fognak érni, ahogyan a közszférában dolgozók fizetése is. Hozzátette: ezzel minden munkavállaló jól jár, hiszen többet kap a fizetéséért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.