BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miniszterek vizsgája - Gyurcsány a legnépszerűtlenebb

Gyurcsány Ferenc saját kormányának legnépszerűtlenebb tagja – derül ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára készült januári közvélemény-kutatásából.

Míg a lista első helyén végzett Gráf Józsefet a válaszadók 57 százaléka tartana meg miniszterként, addig a kormányfőt csak a válaszadók 30 százaléka. Összességében elmondható, hogy azok a tárcavezetők, akik elsősorban szakterületük kérdéseiben nyilvánultak meg nagyobb elismerésnek örvendenek: Gráf József mellett Göncz Kingát a válaszadók 52, Szekeres Imrét pedig 49 százaléka tartaná meg a kormányban.



Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc bizalmasait, illetve a válság során koptatott politikustársait csak 30-40 százalékuk őrizné meg miniszterként. Érdekesség, hogy a válságkezelésben sokszor külön utat járó Bajnai Gordon is ez utóbbi csoport része: a megkérdezettek 59 százaléka leváltaná a gazdasági tárcavezetőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.