BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tízezres Izrael-ellenes erőszakos megmozdulás Londonban

A gázai harcok kirobbanása óta nem látott méretű, több tízezres, összecsapásokkal tarkított Izrael-ellenes megmozdulás volt a brtit fővárosban.

Az előre bejelentett felvonuláson a rendőrség szerint 15-20 ezren, a szervezők és a BBC televízió számításai szerint azonban legalább 60 ezren vettek részt. A háborúellenes, muszlim és palesztin szolidaritási szervezetek által meghirdetett tömegdemonstráció békésen indult. A menetegy része az izraeli képviselet elé érve összecsapott a nagy számban kivonult karhatalommal.

Az összetűzésekben öt rendőr sérült meg, egyikük súlyosan, de számos tüntetőt is kórházba szállítottak. Komoly károk keletkeztek a környékbeli üzletekben; több bolt kirakatát összetörték, a negyed utcáit szombat este törmelék és üvegcserepek borították. Vasárnapra a 300 ezres brit zsidóság legfőbb képviseleti szerve, a Board of Deputies of British Jews szervez Izrael melletti szolidaritási megmozdulást Londonban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.