BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A közmegegyezésnek örvendő szisztémát rúgta fel Gyurcsány a Fidesz szerint

Nem támogatja a Fidesz a miniszterelnök választási rendszer átalakításáról szóló javaslatait.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy 2005-ben még egy ötpárti egyeztetésen az MSZP és az SZDSZ képviselői is abban értettek egyet, hogy maradjon meg a vegyes, vagyis egyéni és listás rendszer kombinációjából álló választási rendszer - tudósít a Híradó.

Ezt a közmegegyezésnek örvendő szisztémát rúgta fel Gyurcsány Ferenc, amikor a polgároktól elszakított tisztán listás rendszerre tett javaslatot - mondta.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a csak listás rendszer alapvetően változtatná meg Magyarország politikai jellegét, a listás és egyéni jelöltekre épülő választási rendszer kényszerítette ugyanis a politikusokat arra, hogy a polgárokkal szoros és közvetlen kapcsolatot tartsanak fenn.

Az ellenzéki politikus szerint, ha tisztán listás rendszer lesz, akkor a jelölteknek nem a választók, hanem a pártközpontok felé kell majd megfelelni, hiszen csak ők döntik el, ki kerüljön a listára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.