BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dacoltak a válsággal - Teljes pompában zajlott az operabál Bécsben

Bár az előzetes jelzéseknek megfelelően az osztrák gazdasági élet számos fontos szereplője és több miniszter is távol maradt, a szövetségi kormány csúcsvezetése is jó hangulatban vett részt a tegnap késő este rendezett bécsi operabálon.

Werner Faymann szövetségi kancellár (SPÖ) elismeréssel szólt a táncrendezvényről, amely – ahogy fogalmazott – "Nemzetközi cégtábla Ausztria számára." Reinhold Mitterlehner (ÖVP gazdasági miniszter - a gazdasági válságra célozva - úgy vélte, a jelen időben nem szabad elcsüggedni - tudósít az ORF.

A bálon részt vett Benita Ferrero-Waldner EU biztos is, akit Michael Spindelegger külügyminiszter (ÖVP) hívott meg a rendezvényre. S miközben egy-egy igényesebb menü 300-400 euróba vagy még ennél többe is került, az uniós biztos asszony közölte, hogy mindössze 25 euró összegben fogyaszt. A rendre az operában és körülötte négyszáz rendőr vigyázott, s bár tartottak incidensektől, a bál rendben zajlott le.

Mint arról tegnap beszámoltunk, több fontos politikai szereplő, így az alkancellár sem vett részt az eseményen a gazdasági válságra való tekintettel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.