BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horn Gábor: "A kuruc.info szavazási útmutatót adott"

Egy gazdasági válságot egy ország le tud küzdeni, de egy társadalmi válságot nagyon nehezen tud túlélni mondta - Horn Gábor, aki az SZDSZ toleranciakampányának részeként március 2-án indított internetes szavazás eddigi eredményeit értékelte.

Az SZDSZ a saját honlapján elindított internetes szavazás során kilenc kérdésre vártak választ, például olyanokra, hogy "lehessen-e melegeket verni" vagy hogy a "cigányoknak a vérében van-e a bűnözés".

Horn szerint az SZDSZ-t is meglepte a magas részvételi arány: több mint 324 ezren válaszoltak a kérdésekre. A politikus kitért arra, hogy a szavazás elindítását követő napon, március 3-án az összes rasszizmussal foglalkozó kérdésben 90 százalék körüli volt az igen válaszok aránya.

A liberális képviselő közölte: a kuruc.info című honlap "kvázi szavazási útmutatót adott" az olvasóinak, és ennek nyomán jött létre ez az eredmény. A kampányfőnök elmondta, hogy másnap megjelentek a hirdetéseik, és habár "a magyar társadalomnak nem válik büszkeségére az eredmények összessége, nem arról van szó, hogy kilencvenvalahány százalék azt gondolná, hogy a magyarországi cigányság genetikailag bűnöző lenne". Horn Gábor elmondta: a szavazás terveik szerint jövő vasárnapig, március 22-ig tart majd, mert akörül akarják a toleranciakampányt is lezárni, és valamikor azután elkezdődhet a párt európai uniós kampánya.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.