BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MDF: 2002-ben legalább 10 évre elzálogosították az országot

A 2002-es 100 napos program hárompárti koalíciója egy rossz döntéssel legalább 10 évre zálogosította el Magyarországot. Az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz azóta sem nézett szembe a választókkal és döntésének következményeivel - fogalmaz a párt közleménye.

Az MDF továbbra is az előrehozott választásokban látja a megoldást.

A jelenlegi politikai helyzet ismeretében fontosnak tartjuk, hogy a következő 100 nap a felelősségvállalásról, a hibás döntések okozta károk helyrehozataláról, az őszinte, hatékony válságkezelésről szóljon - írja a közlemény.

Egyetlen felelőtlen döntés és 100 nap elég volt ahhoz, hogy Magyarország minimum 10 évre lejtőre kerüljön. A 2002-es 100 napos program hárompárti koalíciója együttesen tette tönkre Magyarországot, az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ rövidlátása hosszú távú agóniába taszította a gazdaságot.

Itt az ideje, hogy a programot megszavazó pártok mellébeszélés helyett őszintén szembenézzenek a választókkal és felnőtt ember módjára vállalják hibás döntésükért a felelősséget, ha már a következményeket helyettük az ország nyögi évek óta.

Az MDF továbbra is az előrehozott választásokban látja a nemzet jövőjét, a megoldást. A jelenlegi politikai helyzet ismeretében arra kérjük a parlamenti pártokat, valamint a ma legesélyesebb miniszterelnök-jelöltet, Bajnai Gordont, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban tegyenek meg mindent a 100 napos program okozta károk helyrehozataláért.

A válság óta semmittevéssel töltött fél évet ne tetézzék újabb elvesztegetett hetekkel, hónapokkal! Kulcsfontosságú időszak előtt állunk. A nemzeti felemelkedés most kemény és azonnali lépéseket kíván. A 100 napos programot megszavazó pártokat arra kérjük, hogy az elkövetkező 100 napban legjobb tudásuk szerint dolgozzanak azért, hogy 2002-es rövidlátó döntésük következményét ne nyögje még a következő generáció is.

Szóljon az előttünk álló 100 nap végre arról, amire egy válságban szükség van: az őszinte szembenézésről, a gyors és hatékony válságkezelésről - zárul a közlemény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.