BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrongálták az RBS volt vezérének egy milliárdos házát

Sir Fred Godwin, a Royal Bank of Scotland (RBS) volt vezére a skóciai Edinburgh elit negyedében, egy három millió fontos (984 millió forint) villában él. Az épületet éjszaka megtámadták: több ablakot és a volt bankvezér autóját összetörték.

Sir Fred Godwin, az RBS volt vezére nem örvend túl nagy népszerűségnek, mivel az általa irányított vállalat hatalmas veszteségei ellenére 16,9 millió fontos (5,5 milliárd forint) nyugdíjban részesül. Godwin jelentős részt vállat az ABN Amro 2007-es felvásárlásában, amely térdre kényszerítette az RBS-t.

A Times Online szerint ezzel indokolható, hogy a szomszédok nem mutattak különösebb részvétet, amikor kiderült, hogy a 3 millió fontos villa földszinti ablakait betörték, Godwin Mercedesét pedig összetörték. A lapnak néhány környéken élő egyenesen azt mondta: a volt bankvezér közvetlenül okolható befektetéseik elvesztéséért. Egy másik nyilatkozó pedig azért nem sajnálkozott az eseten, mert – mint mondta – a Godwin család felfuvalkodottan viselkedett velük, "még teával sem kínálták meg őket".

Nem tudni, hogy jelenleg hol tartózkodik a ház tulajdonosa, annyi biztos, hogy a bankárnak barátai korábban már azt ajánlották, hogy több hónapra utazzon külföldre, Godwin gyerekei pedig több hónapja nem járnak iskolába, mivel a szülők féltik a biztonságukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.