BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden párt a saját álláspontját hangoztatta

Reagált a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ és az MSZP Gyurcsány Ferenc beszédére, majd a leköszönő miniszterelnök elmondta viszontválaszát.

Fidesz:

Ha egy miniszterelnök megbukik - polgári demokráciában előfordul az ilyen -, akkor általában lemond - jelentette ki Gyurcsány Ferenc felszólalására reagálva Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

KDNP:

Semmilyen kamarilla paktumpolitikához nem asszisztálunk – fogalmazott Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában.

A népnek, az embereknek kell kifejteniük álláspontjukat. Gyurcsány trükkje arra irányul, hogy hatalomba maradjanak. Ezért kijátsszák a köztársasági elnököt és az embereket.

Csődbe vitték az országot, gazdasági, morális és erkölcsi csődbe. Már nem csak államcsőd fenyeget, hanem országcsőd is, és szociális robbanás előtt állunk. Új politika kell és új parlament.

SZDSZ:

Érezzük át a pillanat jelentőségét – kérte az Országgyűlés figyelmét Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.

Felelős és helyes döntésnek tartom a miniszterelnök döntését. Ezt a hosszú agóniát be kellet fejezni, látható volt, hogy a kisebbségi kormány cselekvőképtelen.

Most az ország érdekét kell elsősorban néznünk, ehhez egy új cselekvőképes kormányra van szükség. Azt kérem a Fidesztől, ne terjesszék be indítványukat a parlament feloszlatására. Ma ez felelőtlen magatartás lenne.

Elkötelezett reformprogramra van most szükség, s hajlandók vagyunk odaállni egy ilyen program mellé. Ehhez széleskörű együttműködésre van szükség. Másrészt növekszik Magyarországon a rasszizmus és a gyűlölet, s ezt a folyamatot meg kell állítanunk.

MSZP:

Önöknek nem Gyurcsánnyal volt bajuk, hanem az összefogással – közölte a Fideszhez szólva Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.

Új kormány lesz, miért nem lehetne nemzeti alapon – kérdezte Lendvai. Most az óra Önöknek ketyeg, s válaszolniuk kell. Gyurcsánnyal volt bajuk vagy az összefogással - döntsék el kérem - zárta szavait.

Gyurcsány Ferenc viszontválasza:

Lesz még időnk vitatkozni, s kemény vitapartnereik leszek – fogalmazott Gyurcsány Ferenc viszontválaszában.

Lehet valaki ellenzékben vagy kormányon, azonban kötelessége, hogy ne csak kritizáljon. Figyelmeztettem jobboldali barátaimat, ne dobják ki az elmúlt 7 évet, csak mert nem kormányoztak.

Az előrehozott választásokat pedig azért nem támogatom, mert küzdeni kell az ellen, amit most Önök képviselnek, természetesen demokratikus keretek között. Azt tapasztaltam, a politikai nemzet veszélyesen kettészakadt.

Baj, ha valaki a másikat ellenségének tekinti, s ebben nem értek egyet Önökkel. Mi közösen képviseljük a magyar nemzetet. Továbbra is küzdeni fogok ez ellen a szemlélet ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.