BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin kivételezik Gyurcsánnyal?

Az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok rohamos fejlődését hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, amikor négyszemközti megbeszélést folytatott kedden magyar kollégájával, Gyurcsány Ferenccel a két ország közötti második kormányközi konzultáció megnyitójaként.

Putyin vendégét nagy örömmel üdvözölve elmondta, hogy hazája csak néhány országgal folytat ilyen jellegű kormányközi konzultációkat, és helyes döntés volt ezt megtenni a Magyarországgal való viszonyban. Rámutatott, hogy hat év alatt az Oroszországba irányuló magyar export a kilencszeresére nőtt, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly a várt 10 milliárd dollár helyett elérte a 13 milliárdot.

Gyurcsány Ferenc egyebek között arról beszélt: nagy utat kellett megtennie a két országnak ahhoz, hogy kapcsolatuk ilyen magas szintre jusson, s úgy vélte, ez annak köszönhető, hogy gyakorlatias megközelítést alkalmaznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.