BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Török: "Gyurcsány készül az ellenzéki szerepre"

Török Gábor szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő ellenzékiként politizál, és készül az ellenzéki szerepre, miközben a nemzetközi porondon válságkezelőként lép fel.

Az elmúlt hónapokban a válságkezelő szerepében mutatja magát Gyurcsány Ferenc, amihez jól illene, ha uniós kompetenciát is föl tudna mutatni, ráadásul számunkra létkérdés, hogy az unió másképpen gondolkodjon a közép-európai térség megsegítéséről - fejtette ki Török Gábor az InfoRádiónak.

Közép-Európa megsegítésének kérdése Török szerint ugyanakkor még nem dőlt el, akár többfordulós egyeztetés is várható. Az elemző egyetért azzal az állítással, hogy miniszterelnök egyre inkább az ellenzéket hibáztatja a jelenlegi helyzetért, és ő maga is ellenzékiként politizál, bár a kettő szerinte nem feltétlenül függ össze. Szerinte ez azt mutatja, hogy a szocialisták már lelkileg készülnek az ellenzéki szerepre.

A politológus a hétvégi uniós csúcson elhangzott magyar javaslatok fogadtatását a miniszterelnökkel ellentétben nem értékeli sikerként.

Gyurcsány Ferenc szerint jól fogadta Brüsszel a stabilizációs és integrációs programját. Szerinte az előzetes várakozások voltak túlzóak, ez alakítja a médiavisszhangot.

Ugyanakkor naivitás azt gondolni, hogy több év munkájával közösen megalkotott szabályokat egy informális értekezlet megváltoztathat - mondta.

Jean-Claude Juncker, az eurócsoport elnöke úgy nyilatkozott: nem lehetséges "egyik napról a másikra" megváltoztatni az euróövezeti csatlakozás feltételeit. Angela Merkel német kancellár asszony szintén megfontolásra érdemesnek minősítette az ERM-2-be való belépés meggyorsítását, elutasítva egyúttal az eurócsatlakozási feltételek módosítását. (MTI Eco)

Ugyanakkor naivitás azt gondolni, hogy több év munkájával közösen megalkotott szabályokat egy informális értekezlet megváltoztathat - mondta.

Jean-Claude Juncker, az eurócsoport elnöke úgy nyilatkozott: nem lehetséges "egyik napról a másikra" megváltoztatni az euróövezeti csatlakozás feltételeit. Angela Merkel német kancellár asszony szintén megfontolásra érdemesnek minősítette az ERM-2-be való belépés meggyorsítását, elutasítva egyúttal az eurócsatlakozási feltételek módosítását. (MTI - Klubrádió) -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.