BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új kormányra várva - Galéria

Egypárti – esetleg MSZP–SZDSZ koalíciós – kormány jöhet létre, amelynek élén Surányi György volt jegybankelnök állhat – ez egyike azoknak a lehetőségeknek, amelyek Gyurcsány Ferenc szombati bejelentése kapcsán vetődtek fel.

A kormányfő ugyanis az MSZP kongresszusán közölte: mivel sokak szerint személye a reformok akadályává vált, konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújt be önmaga ellen, amelyről április 14-én szavazhat az Országgyűlés. Ám korántsem biztos, hogy az események így zajlanak.

A Fidesz nem tárgyal az új kormányról, ehelyett ma kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását.

Ez utóbbi lehetőséget preferálná az MDF is, miközben az SZDSZ elnöke csak annyit közölt: nem törekednek koalícióra. Az események rövid távon a forint és a részvények árfolyameséséhez vezethetnek.

Az elemzők és gazdasági szakemberek ugyanakkor hangsúlyozzák: amennyiben az új kormányfő hitelesen képviseli a régóta követelt reformokat, közép- és hosszabb távon visszatérhet a befektetők bizalma, és stabilizálódhat a nemzeti valuta árfolyama is.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Variációk miniszterelnökre - Surányi lehet a befutó


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.