BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga: hol tart Magyarország? Nincs okunk ünnepelni

Tegnap ünnepelt az ország, ünnepeltek a magyarok, jó volt magyarnak lenni fogalmazott Varga Mihály, a Fidesz alelnöke napirend előtti parlamenti felszólalásában.

Azonban ha megnézünk, hogy Magyarország ma hol tart, nincs okunk az ünneplésre.

2007-ben sikeres privatizációként emlegette a kormány a Malév privatizációját, ma pedig újabb és újabb milliárdokat költünk rá, s ez a szerződés egyértelműen kudarc. Az oroszok szerint a magyar fél nem teljesíti a szerződésben előírt kötelezettségeit.

Az adóátrendezés kormányzati elképzelése szintén kudarc, mert ez ténylegesen adóemelést jelent. A magyar kormány totálisan szembemegy az európai gyakorlattal. Az áfa-, illetve a jövedéki adó emeléséről van szó. Emellett megadóztatják az étkezési hozzájárulást és az üdülési csekket is.

2,5 százalékos volt az utolsó negyedévben a gazdaság visszaesése, és a magyar gazdák teljesítménye miatt nem volt ez nagyobb.

Utoljára Magyarországon jövedéki adót a Fidesz emelt 2001-ben - közölte viszontválaszában Veres János pénzügyminiszter. A Malév privatizációs szerződése pedig ismert.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.