BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: Gyurcsányt helyettesíteni nem tudom és nem is célom

A miniszterelnök személyénél fontosabb az ügy, Magyarország jobbulásának ügye - mondta Lendvai Ildikó az MSZP pártelnök-jelöltje a párt kongresszusán tartott beszédében.

Lendvai Ildikó a jelölőbizottság egyetlen jelöltje az MSZP elnöki tisztségére. A politikus hangsúlyozta, a pártelnökségről leköszönő Gyurcsányt helyettesíteni nem tudja és nem is célja, főként, hogy az MSZP-ben továbbra is együtt fognak dolgozni.

Lendvai elmondta, három feltétellel vállalja az elnökjelöltséget. Először felkérte a kongresszust, hozza létre a párt három tagú ügyvezetését a következő tisztújításig. Az ügyvezetésnek Lendvain kívül Szekeres Imre elnökhelyettes és Kiss Péter alelnök lenne a tagja. Második feltételeként azt említette, nem vállalja együtt a parlamenti frakció vezetését és az elnökséget, ezért Mesterházy Attilát javasolja frakcióvezetőnek. Végül arról szólt, Gyurcsány Ferencre a magyar baloldalnak szüksége van, így felkérik a Táncsics Alapítvány vezetésére.

Beszédében Lendvai kiemelte: nincs vége a magyar baloldalnak. Megköszönte Gyurcsány Ferencnek a párt vezetését, mivel - tette hozzá az elnökjelölt - az MSZP Gyurcsánnyal élte meg legfelszabadultabb pillanatait.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.