BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaszi szemétszedő akció a Föld Napján

„Úton a tisztaság felé” szlogennel április 22-én, szerdán a Föld Napján rendezi meg szokásos tavaszi szemétszedési akcióját a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az eseményre minden eddiginél többen, 50 ezren jelentkeztek, ami csaknem 10 ezerrel haladja meg a tavalyit. Valószínűleg ez az ország legtöbb embert megmozgató környezetvédelmi eseménye – mondta László Sándor, a társaság vezérigazgatója.

Az önkéntesek az ország több száz pontján gyűjtik majd a szemetet az utak mellől. A társaság minden résztvevőnek kesztyűt, láthatósági mellényt és szemétgyűjtő zsákot ad, és több száz járművel gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról.

A szemétgyűjtési akció egyik nagy újdonsága, hogy a Magyar Közút Váci üzemmérnökségének területén a résztvevők szelektíven gyűjtik majd az út menti hulladékot. Külön zsákba kerülnek például a PET palackok, a papírok és a fém dobozok. A társaság ezzel is szeretné elérni, hogy a fiatalabb generáció környezettudatosabban éljen, valamint, hogy életük természetes velejárója legyen környezetünk megóvása.

Mindkettőre április 29-ig lehet jelentkezni. A beérkezett rajzokra a társaság weboldalán bárki szavazhat, április 30-tól május 8-ig. A kategóriagyőztesek jutalma könyvutalvány. A pályázatokról bővebb információ a www.kozut.hu weboldalon található. A társaság nyilvános pályázat keretében választotta ki az idei akció szlogenjét is. A pályázatot az „Úton a tisztaság felé” jelmondattal a jászárokszállási Surányi Mária nyerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.