BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: "Úgy viselkedünk, mint a birkák!"

Legújabb blogbejegyzésében a volt miniszterelnök a Demokratikus Charta melletti kiállásról eszmefuttat.

"Úgy viselkedünk, mint a birkák - mondjuk sokszor, nem egyszer persze keserűséggel vagy éppen korholással, arra utalva, hogy magatartásunkban, gondolkodásunkban egymást követjük, egy irányba megyünk, nem tudunk, vagy nem akarunk önálló utat követni" - írta blogbejegyzésében a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint hajlamosak vagyunk arra, hogy igazodjunk a bennünket körülvevő csoport véleményéhez, viselkedéséhez. "Ezt hívják konformizmusnak. Persze külön-külön hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mi erősek és autonómok vagyunk, hogy ki tudunk tartani álláspontunk mellett, de sajnos az az igazság, hogy ez legfeljebb részben igaz" - írta a lemondatott miniszterelnök-pártelnök.

"Hétvégére, szombatra erőszak elleni demonstrációt szervez a Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom. Jól teszik, helyesen teszik. Tudom, hogy ezek az összejövetelek mostanában nem mozgatnak meg százezreket. De érdemes elgondolkodni, hogy milyen országot szeretnénk. És ha olyat, amelyben több a megértés, a tisztelet, az emberség és kevesebb az erőszak, akkor megér egy órát megmutatni, hogy létezik a szívünkben, a lelkünkben egy másik, egy jobb, egy békésebb Magyarország" - írta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.