BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor "torkig van a helyzettel"

Együtt vizsgálja a Fidesz a német Kereszténydemokrata Unióval (CDU) az offshore cégekbe, illetve az adóparadicsomokba kimentett vagyonok sorsát - erről állapodott meg Angela Merkel kancellárral Orbán Viktor Berlinben.

Orbán Viktor szerdán Olaszországba utazik. Rómában

megbeszélést folytat Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel - közölte Szijjártó Péter.A Fidesz elnöke szerint azért van szükség az együttműködésre, mert fel szeretnék használni Németország offshore-ügyekben szerzett tapasztalatait.

Mint mondta, nem titkoltan azért kezdeményezte egy ilyen munkacsoport létrehozását, mert "torkig van azzal a helyzettel", amikor Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök, meg a pénzügyminiszter kimenti a vagyonát adózás elől offshore cégekbe, majd ezután pénzhiányra hivatkozva megszorításokkal sarcolja meg az embereket.

"Bajnai Gordon a Wallis-csoport vezetőjeként 2000-2005 között olyan, a törvényi előírásoknak minden szempontból megfelelő cégeknek volt a vezetője, amelyek szerepelnek a Wallis-csoport mérlegében, adataik, működésük bárki számára megismerhető" - mondta ezzel ellentétes feltételezésekre és a Fidesz oldaláról érkező vádakra reagálva Budai Bernadett kormányszóvivő. Hangsúlyozta: ezek a cégek nem offshore cégek. Bajnai Gordon az Országgyűlésben maga is kiemelte: 2010-es adójavaslatok között "soha nem látott szigorúságú" intézkedések lesznek az offshore cégekkel szemben.

megbeszélést folytat Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel - közölte Szijjártó Péter. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.