BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány szerint túlságosan is baloldali volt kormánya

A volt miniszterelnök legfrissebb blogbejegyzésében amellett tesz hitet, hogy pártja-kormánya valószínűleg túlságosan "baloldali" volt az elmúlt években.

A legfrissebb, kedden kelt blogbejegyzésében a baloldaliságról elmélkedik. A volt miniszterelnök-pártelnök felvetése szerint lehetséges, hogy irányítása alatt a párt, és kormánya nem liberális gazdaságpolitikát képviselt, hanem éppenséggel baloldalit.

"Nem az a kérdés tehát, hogy eléggé baloldaliak voltunk-e az elmúlt években, hanem az, hogy nem volt-e időszak, amikor túlságosan is azok voltunk, vagy hogy esetleg úgy, olyan módon voltunk azok, ahogy az hosszabb távon nem volt fenntartható" - írta Gyurcsány Ferenc.

A bukott szocialista vezér ugyanakkor arról is elmélkedik, hogy az általa levezényelt megszorítások" miért nem voltak hatékonyak. 

"Ez okozta a kiigazítás egyik szakmai kritikáját, hogy tudniillik nem volt jó a szerkezete, azaz magyarul: nem csökkentette a szociális, jóléti kiadásokat, ehelyett inkább több bevételt keresett." - emeli ki Gyurcsány Ferenc.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.