BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívül unalmas, "tingli-tangli" adásvételek

Átmeneti gyengülést követően erősödött a forint pénteken a bankközi devizapiacon. Péntek délután fél ötkor 277,42 forint volt az euró árfolyama a csütörtök délutáni 279,25 forint után.

Az árfolyam ingadozása azonban jelentős volt, csütörtök éjszaka a nemzetközi piacon 275,00/50 forintos tartományban születtek az euróra. A kereskedők amerikai alapok vásárlásaival indokolták a hirtelen jött erősödést. Pénteken délelőtt viszont gyengülő trend érvényesült, az árfolyam fokozatosan 278 forint fölé, jutott, majd innen kezdett újra erősödni a forint.

A megkérdezett kereskedők ugyanakkor rendkívül unalmas, "tingli-tangli" adásvételről számoltak be.

Elmondták, hogy hiányoztak a piacbefolyásoló hírek: nem mozogtak jelentősen a értékpapírpiacok sem, kissé csökkent, ám komoly változást nem szenvedett el az olajár, és nem volt erő az euró/dollár keresztárfolyam alakulásában sem: annak iránya ugyan egyértelmű volt, a hajnalban még 1,41 felett alakuló jegyzés 1,40 alá érkezett, ez azonban nem jelent kitörést abból a több mint három hete kialakult viszonylag széles ingadozási sávból, melynek határait az 1,38-as, illetve az 1,43-as szint jelölte ki.

A forint csak kissé erősödött a dollárral szemben. Csütörtökön délután 198,85 forint volt jellemző árfolyama, majd az éjszaka folyamán 195,50 forint körül mozgott, péntek délután fél ötkor 198,19 forinton jegyezték a dollárt. A svájci frankot 184,00 forinton jegyezték péntek délután fél ötkor a csütörtök esti 184,58 forint után, 100 japán jent pedig 201,81 forinton a csütörtöki 202,76 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.