BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tűzoltó, postás, tanár - Bennük bízunk leginkább

A tűzoltók iránt éreznek a legnagyobb bizalmat az emberek, de népszerűek a postások és a tanárok is - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felméréséből.

A felmérés szerint - amelyben 20 szakma képviselőinek elismertségét, elfogadottságát mérték - Magyarországon a tűzoltók, a postások és a tanárok élvezik a lakosság legnagyobb bizalmát - mondta az InfoRádiónak a piackutató intézet igazgatója.

Kozák Ákos elmondta azt is: a negyedik helyen az orvosok végeztek, az élvonalban tehát olyan szakmák képviselői, akik szoros kapcsolatban állnak az emberekkel. Ez főleg a kistelepülésen növeli a velük szembeni bizalmat - mutatott rá az igazgató.

A legrosszabbul a pénzügyi szektor képviselői végeztek - ez nem is csoda a gazdasági válság közepén -, lényegesen rosszabbul, mint tavaly. Szintén hátul kullognak a szakszervezetek képviselői, a vállalatvezetők, a reklámszakmai tagjai, az újságírók és a politikusok. Utóbbiak iránt 10-ből 1 ember érez bizalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.