BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb képviselői botrány a légierő költségvetésével kapcsolatban!

Az amerikai képviselőház vezetői elejtették azt a tervet, ami szerint 550 millió dollárt költöttek volna a légierő költségvetéséből lökhajtásos utasszállító repülőgépek vásárlására.

A félmilliárd dolláros költségen beszerzett gépeket törvényhozók, és más magasrangú kormánytisztviselők vették volna igénybe.

A Reuters emlékeztet arra, hogy más képviselők, sőt maga a védelmi minisztérium is közölte: nincs szükség további repülőgépekre. Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke nevében egy szóvivő jelezte, hogy az elnök-asszony támogatja a döntést.

Az augusztusi törvénykezési szünetet megelőzően a Ház elfogadta a 2010-es pénzügyi évre vonatkozó védelmi költségvetést, amelyben három Gulfstream típusú utasszállító és öt katonai Boeing 737 megvásárlása szerepelt, 550 millió dollár értékben.

A Pentagon eredetileg csak egy Boeinget és egy Gulfstreamet vásárolt volna 220 millió dollárért. Az illetékes albizottság javasolta a három további repülőgép megvételét, mint az elnök fogalmazott, azért, mert, hogy ezekkel váltsák ki a karbantartási és biztonsági gondot jelentő régebbi gépeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.