BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Botrány Debrecenben a fideszes politikus "karrierje" miatt

Politikai vihart kavart Debrecenben, hogy egy önkormányzati érdekeltségű cég élére szeptember 14-ei hatállyal azt a Virág Lászlót nevezték ki, akit két évvel ezelőtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Virág László fideszes politikusként követte el az említett bűncselekményt: a szóban forgó időszakban – 1998 és 2002 között – a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat alelnöke volt.

A jogerős ítélet – egy év hat hónapi felfüggesztett börtönbüntetés – kihirdetésekor, 2007-ben Virág László már a városi tulajdonban lévő Debrecen Airport Kft. vezetőjeként tevékenykedett, e tisztségéről a másodfokú ítélet után lemondott - írja a Népszabadság.

A napokban Virág Lászlót az önkormányzati érdekeltségű AKSD Kft. ügyvezetői posztjára a cég taggyűlése egyhangú szavazással nevezte ki, a jelölés jogával a debreceni önkormányzati cégeket tömörítő Debreceni Vagyonkezelő Zrt. (DV Zrt.) élt. Megbízatása 2013-ig szól.

Az AKSD Kft.-ben Debrecen városa kisebbségi tulajdonos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.