BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észak-Korea "halálosabb, mint valaha"

Robert Gates amerikai védelmi miniszter szöuli látogatása során úgy fogalmazott, az Észak-Korea jelentette fenyegetés most halálosabb és jobban destabilizál, mint valaha.

"Tévedés ne essék – nem hagyjuk is nem fogjuk hagyni, hogy Észak-Korea atomfegyverekkel rendelkezzen" – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter az amerikai és Dél-koreai csapatok központjában tett látogatásán Dél-Koreában. Leszögezte: az Egyesült Államok a védelmi fegyverzet teljes spektrumát Szöul rendelkezésére bocsátja a kommunista állam által jelentett fenyegetés elhárítására – tudósít az AP.

Robert Gates szerint az észak-koreai atomprogram komoly veszélyt jelent nem csak a félsziget, de a régió lakosságára nézve is. A védelmi miniszter úgy fogalmazott: Phenjan fenyegetése halálosabb és nagyobb erővel destabilizál, mint valaha. Hozzátette: a kommunista ország szemlátomást szeretne eladni minden, általa előállított fegyvert, ezért fennáll az atomfegyverek elterjedésének esélye.

Az Egyesült Államok 28 500 katonát állomásoztat Dél-Koreában az északi szomszéd elleni védelem céjából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.