BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros: elvesztegetett évtized

Jelentős megtakarításokra van szükség az egészségügyben, az oktatásban, a közigazgatásban és a nyugdíjrendszerben - fejtette ki a bécsi Die Pressének adott interjúban az MDF listavezetője, Bokros Lajos.

Bokros elvesztegetett évtizednek nevezte az ezredforduló óta eltelt időszakot, amikor a hivatalban lévő kormányok az export helyett a belső kereslet, az állami kiadások növelése révén igyekeztek felpörgetni a gazdasági növekedést. Ez súlyos államháztartási problémákhoz vezetett, ami miatt Magyarország könnyen áldozatául esett a gazdasági válságnak.

Az MDF választási esélyeivel kapcsolatban Bokros úgy fogalmazott: az előző választásoknál is azt jósolták, hogy a párt nem jut be a parlamentbe, de mégis bejutott. Persze nem fogunk kormányzati tényezővé válni, nem fogjuk a Fidesz kisebb koalíciós partnerének szerepét játszani - tette hozzá Bokros a Die Pressének adott interjúban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.