BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bepánikolt az MDF - Nem jön össze a fővárosi lista?

Arra lehetett számítani, hogy Csapody Miklós és Herényi Károly ma arról tart sajtótájékoztatót, hogy sikeres volt az MDF kopogtatógyűjtési hajrája Budapesten, így képesek fővárosi listát állítani.

Ehelyett arról beszéltek, hogy 4 nappal a március 19-i határidő előtt változatlanul nagy a baj, mert bár ugyan gyűlnek az ajánlószelvények, de még mindig nem sikerült legalább 8 fővárosi képviselőjelöltnek összekalapoznia az induláshoz szükséges 750 darabot.

„Az MDF a választók segítségét kéri az ajánlószelvény-gyűjtésben annak érdekében, hogy a párt képes legyen fővárosi listát állítani” – fogalmazott Csapody Miklós. Az MDF-es politikus kijelentette, hogy pártja a választójogi törvény paragrafusainak betartásával, de mindenáron listát akar állítani. Kitért arra is, hogy meglátásuk szerint Budapesten kilenc vagy tíz jelöltje lehet az MDF-nek.

A vasárnapi összesítés szerint öt jelöltnek – Csapody Miklós mellett Debreczeni Józsefnek, Farkas Tibornak, Herényi Károlynak és Pusztai Erzsébetnek – már biztosan összegyűltek az ajánlószelvényei, kettő karnyújtásnyi távolságra van és további kettőnek kell még segíteni.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy telefonos operátorok és a forgalmasabb helyeken, fizetett kopogtatócédula gyűjtők segítségével sikerül az MDF-nek az utolsó pillanatban fordítania saját, kilátástalannak tűnő helyzetén. Ha az MDF nem tud budapesti listát állítani, akkor is képes az országos listaállításra, mert már március 12-én lehetőségük lett volna, hogy bejelentsenek kilenc területi listát. A törvény szerint azonban hét is elég az országos listához. Ugyanakkor a budapesti szavazatok nélkül halovány az esély arra, hogy átlépje az öt százalékos, parlamentbe kerülési küszöböt. Ráadásul a kampánybakik kategóriába tartozik, hogy a párt több néven – MDF, MDF-SZDSZ, Összefogás-MDF – szerepel a választási jegyzékben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.