BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bokros nem is akar országgyűlési képviselő lenni?

Bokros Lajos befutóesélyes budapesti listás helyéről kezdődött alkudozás az MDF és az SZDSZ vezetése között. Ezzel lényegében bebizonyosodott, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltje a parlamenti küszöb átugrása esetén sem lenne az MDF-frakció tagja, hanem továbbra is a brüsszeli uniós parlamentben tevékenykedne – írja az Index.

Bokros Lajos a 2009-es EU-s képviselőválasztáson szerzett mandátumot egyedüliként az MDF számára. Az Index információi szerint a Bokros hosszabb tartózkodásra rendezkedett be Belgiumban. A volt pénzügyminiszter családjával együtt költözött ki Brüsszelbe, és állandó lakása van a Schuman tér közelében.

Az MDF szombati országos választmányi ülésén éppen Bokros ultimátumát követően fogadták el a párt országos és budapesti listáját. A volt pénzügyminiszter által javasolt névsorban Dávid Ibolya vezeti az országos, Bokros pedig a fővárosi listát. Mögötte, a második helyen Debreczeni József kapott helyet.

A párt választási szövetségese, az SZDSZ azonban elégedetlen volt azzal, hogy csupán Retkes Attila liberális pártelnök kapott mandátumszerzésre alkalmas helyet az MDF listáin. Az eredeti egyezség ugyanis az volt, hogy Budapesten az SZDSZ-nek jár a listavezetői és a második hely is. A szabaddemokraták tárgyalásokat kezdeményeztek a névsorok módosításáról.

Az Index úgy tudja, hogy az SZDSZ főként Debreczeni helyét szeretné megszerezni Ikvai-Szabó Imre számára, mert ha a választási sikert követően Bokros gyorsan visszalép, a fővárosi lista második helyére rangsorolt politikusra szállna a képviselői mandátum.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.