BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenzéki szerepre gyúr az LMP

Elérkezettnek látta az időt az LMP arra, hogy 18 nappal a választás előtt bemutassa a választási programját.

A program három pilléren nyugszik: fenntartható jövő, befogadó társadalom és megújuló demokrácia. Ökológiai pártként határozzák meg magukat, de ez szerintük több mint puszta környezetvédelem.

„A magyar demokrácia megújítására teendő javaslataink jó részéhez kétharmados támogatásra lesz szükség” – fogalmazott Schiffer András. Az LMP listavezetője szerint mivel 20 területi listát, így országos listát is tudtak állítani, ezért jó eséllyel ők lesznek az ország negyedik legnagyobb pártja.

 

A szélsőségeket kivéve minden irányba nyitottak lesznek, mert például az emberi jogok tekintetében liberális, a kulturális örökség védelme szempontjából konzervatív, társadalom- és gazdaságpolitikában pedig alapvetően újbaloldali elveket vallanak.

A program sok konkrétumot tartalmaz: az Állami Számvevőszék megerősítése, a parlamenti bejutási küszöb leszállítása, az ajánlószelvények eltörlése és limitálnák a különböző közjogi pozíciók, például a polgármesterek vagy a képviselők betölthető hivatali éveinek számát.

„Ellenzéki szerepet kívánunk betölteni, demokratikus kontrollt gyakorolva a kormányzó erőn, de nem kizárt konkrét ügyekben az együtt szavazás” – hangsúlyozta Schiffer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.