BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kire szavaznak a cégvezetők?

Egy cégvezetők körében készített, a Figyelőben szereplő felmérés szerint határozott véleményt nyilvánítók körében háromszor annyian gondolják úgy, hogy az ország gazdasága számára egy Fidesz-kormány kedvezőbb lenne a jelenleginél.

A Figyelő és a Starketing 300 magyar cégvezető körében végzett kutatása szerint a legfeljebb félmilliárdos árbevételűek cégek vezetőinek 38 százaléka bízna jobban a jelenlegi ellenzék gazdaságpolitikájában, s körükben nem volt olyan, aki szerint ez kedvezőtlenebb lenne az ország számára, mint a Bajnai-kormányé.

A leggyakrabban megfogalmazott igények az adó- és járulékterhek csökkentésére, valamint az állásteremtésre, illetve a munkanélküliségi ráta visszaszorítására vonatkoznak. Elég sokan sürgetik a forint árfolyamának stabilizálását, a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) megsegítését – alapvetően a multikkal szemben –, a beruházások ösztönzését. Az érintettek viszonylag optimisták, hogy ezúttal meghallgatásra találnak a kormánynál. Közel felerészben ugyanis úgy ítélik meg, hogy a következő évben valamilyen mértékben – jelentősen: 5 százalék; egy kicsit: 44 százalék – mérséklődni fog a vállalkozások adó- és tb-terhelése - írja a hetilap.


A vállalatvezetők hattizede úgy gondolkodott, hogy az államháztartás jelenlegi helyzete vagy lehetővé teszi a 3,8 százalékos költségvetési hiánycél tartását, vagy ha nem, akkor is legfeljebb néhány tizedszázalékos elcsúszást indokol.

Minden a filmről

A játszma folytatódik (Ocean’s Thirteen), színes, feliratos amerikai krimi, 122 perc, 2007, rendező: Steven Soderbergh, szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Elliott Gould, Ellen Barkin, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Izzard, Eddie Jemison, Vincent Cassel, Carl Reiner.

A film honlapja

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.