BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Önszántából egy órára elsötétül a tévécsatorna

Példa nélküli, hogy egy televíziócsatorna önszántából elsötétüljön, az OzoneNetwork most még is ezt teszi. Március 27-én az OzoneNetwork is csatlakozik a Föld Napjához és 20:30-kor közel egymilliárd emberrel együtt “lekapcsolja a villanyt”. Ezért önszántából 1 órán keresztül nem sugároz műsort.

Hámori Barbara, a csatorna programigazgatója elmondta: Magyarországon ez az első eset, hogy egy csatorna önként sötétíti el a képernyőjét. Azért döntöttünk így, mert az OzoneNetwork nem lenne hiteles zöld csatorna, ha a világ legnagyobb szabású klímaeseményén saját maga nem kapcsolná le a villanyt – és ki a televíziót.”

A Föld Órája 2007-ben az ausztráliai Sydney-ből indult, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Ez évben 4 magyarországi település csatlakozott az eseményhez. 2009-ben már 88 ország 4000 települése, és több százmillió ember kapcsolta le együtt a fényeket. Hazánkban ekkor 67 település és több mint egymillió ember, valamint rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás vett részt a Föld Óráján,
Olyan híres látványosságok borultak sötétbe, mint a Parlament, a Budai Vár, az egri Minaret vagy a tatabányai Turul, de lekapcsolták a díszkivilágítást a Lánchídon is.

A hírt a Comedy Central csatorna az alábbiakan kommentálta:

Az Ozone Network valótlanul állította, hogy "Magyarországon ez az első eset, hogy egy csatorna önként sötétíti el a képernyőjét." A Comedy Central csatorna több ízben is elsötétítette a saját képernyőjét 2009 őszén, ezzel úttörő szerepet vállalva az elektronikus önsanyargatásban. Ennek ellenére nagylelkűen megengedik, hogy a hírt az alábbiak szerint módosítsák: "Magyarországon ez az első eset, hogy egy csatorna a Comedy Central fantasztikus önbüntető akciója után önként sötétíti el a képernyőjét."

http://comment.blog.hu/2009/09/14/ortt_birsagra_vagyik_a_comedy_central

http://comment.blog.hu/2009/09/14/ortt_birsagra_vagyik_a_comedy_central

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.