BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Udvarházra kapott ötvenmilliót a HM főosztályvezetőjének cége

Udvarházat, szolgálati luxuslakást vásároltak az utóbbi időkben azok a főosztályvezetők, akik ellen bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanújával indított eljárást a Budapesti Katonai Ügyészség.

Szépen gyarapodhattak azok a főosztályvezetők, akiket maffia- bűncselekményekkel gyanúsítanak a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az egyik eljárás alatt álló volt védelemgazdasági főosztályvezető például egy olyan cégben tulajdonos, amely értékes ingatlanokat vásárolt Tokaj-Hegyalján, hogy hatalmas, több száz millió forint értéket képviselő udvarházat alakítson ki turisztikai célokra.

A társaság több mint 55 millió forintos támogatást is elnyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől egy panzió és egy kávézó létrehozására. Mivel az állam az Európai Unió pénzéből ötvenszázalékos támogatást nyújtott a szervezett bűnözéssel gyanúsított főtiszt vállalkozásának, a volt minisztériumi felső vezetőnek további ötvenmilliót kellett előteremtenie a panziójának fejlesztésére.

A HM-intézmények ügyeivel kapcsolatos Világgazdaság-jegyzetet itt olvashatja el

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.