BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai gratulált a Fidesznek és lemondott

A választások második fordulójának éjszakáján Lendvai ildikó, az MSZP pártelnök asszonya gratulált a Fidesznek

Gratulált az új kormánynak, és a kétharmad veszélyeire figyelmeztette Lendvai Ildikó a szocilaisták pártelnöke, aki a választások második fordulójának estéjén lemondott a szocialista párt elnöki posztjáról.

Helyszíni tudósítónk szerint amikor Lendvai Ildikó bejelentette a lemondását, a Vörösmarty téren pezsgők durrantak, a Fidesz-szimpatizánsok egymás nyakába borulva kezdtek ünnepelni.

Az MSZP nem liheg senki nyakába, a demokrácia szószólója lesz, és képviseli egymillió szavazója érdekeit - mondta rövid beszédében Lendvai, aki kiemelte, hogy a párt teljes tisztújítására valószínűleg csak az önkormányzati választások után kerülhet sor.

Véleménye szerint az ország számára nem volt kudarc az elmúlt nyolc év, de az MSZP számára nem hozott sikert.

A pártelnök asszony közölte, hogy a szocialisták május végén kongresszust tartanak, ahol az új pártelnök személye lesz az egyik legfontosabb kérdés.

A szocialista miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila beszédében gratulált a Fidesznek és Orbán Viktornak. Mesterházy Attila megköszönte választóik szavazatait, és gratulált a Fidesznek és az új kormányfőnek

Mesterházy elvárja, hogy az új kormánypárt nemzeti sorskérdésben tárgyaljon az ellenzékkel, mert a haza nem lehet ellenzék nélkül. A szélsőséges erőkkel szemben együtt kell működni - tette hozzá.

Mesterházy kiemelte, hogy több fontos feladat áll az MSZP előtt, ezek közül a legnagyobbak: felkészülni az ellenzéki szerepre, illetve újra kell szervezni a szocialista pártot, hogy nyitott, demokratikus, nemzeti pártként vághasson neki a következő választásoknak.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.