BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankra támadtak a tüntetők Athénben, több halott

Az első jelentések szerint legalább három halálos áldozata van az athéni tüntetéseknek, amelyek a kormány megszorító csomagja miatt robbantak ki.

Az athéni tűzoltóság jelentése szerint legalább hárman meghaltak, amikor radikális baloldali tüntetők támadtak egy bankra a görög fővárosban. A tűzoltóság közlése szerint a tüntetők Molotov-koktélokat dobtak az épületre. A bent tartózkodók között pánik tört ki, többen a lángok fogságában rekedtek.

A tüntetések az egyre szigorúbb megszorítások miatt robbantak ki, amelyekre a görög kormány a tarthatatlan államháztartás problémák kezelése érdekében kényszerült. A görög hatóságok jelentése szerint jelenleg is súlyos összecsapások zajlanak Athén központjában, ahol a több ezer radikális baloldali demonstráló megkísérelte elfoglalni a parlament épületét.

Helyszíni beszámolók szerint az utcai harcokban több tucatnyian megsebesültek, a belvárosban könnygázgránátok roobbanásait hallani. A tüntetők Molotov-koktélokkal és kövekkel támadtak a rendőrökre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.