BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oktatási reformot szorgalmaz az ÉSZT

Hosszú távon működő finanszírozási rendszert kell bevezetni a közoktatásban és a felsőoktatásban egyaránt, amely a bérek növekményén kívül normatív módon tartalmazza az oktatási eszközök és az épületek fenntartásának, pótlásának, fejlesztésének fedezetét is – hangsúlyozta közleményében az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT).

Az ÉSZT úgy látja, hogy emelni kell a felvételi minimál-követelményeket, valamint hogy ösztönözni kell a felsőoktatási intézmények, a munkáltatók és a középiskolák közötti kapcsolatrendszer kiépülését, tartós fennmaradását.

A szakszervezeti tömörülés szerint a felsőoktatásban az elmúlt 15 évben a hallgatói létszám több mint négyszeresére emelkedett, ugyanakkor a nagy létszámok sok helyen nem vették figyelembe a munkáltatói igényeket. Ez a körülmény több szakterületen túlképzést, illetve munkaerőhiányt okozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.